DOLAR 32,4766 -0.21%
EURO 34,9074 0.19%
ALTIN 2.435,570,52
BITCOIN 20975010,93%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunan Büyükelçi  Kenevezos;    Kıbrıs’ı birleştireceğiz

Yunan Büyükelçi Kenevezos; Kıbrıs’ı birleştireceğiz

ABONE OL
17 Temmuz 2018 08:51
Yunan Büyükelçi  Kenevezos;    Kıbrıs’ı birleştireceğiz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kenevezos: Türkiye karşısındaki tarihi görevimiz Ada’nın yeniden birleşmesi ve Kıbrıs sorununun çözümü için Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın ortak mücadelesidir

Rum Meclisi’nin 20 Temmuz Barış Harekatı’nı kınamak için her yıl olduğu gibi bu yıl da özel bir oturum düzenlediği belirtildi.
Fileleftheros ve diğer gazeteler, Rum Meclisi’nde dün gerçekleştirilen oturum çerçevesinde siyasi parti başkanları veya temsilcilerinin yaptığı konuşmalara geniş şekilde yer verdiler.
Habere göre, Rum siyasiler açıklamalarında, müzakerelerin yeniden başlaması ve BM Genel Sekreteri’nin Özel Danışmanı Jane Holl Lute’un bölgeye yapacağı ziyarete ilişkin görüşlerini ortaya koydular.
Rum Meclisi’ndeki oturumun, bir dakikalık saygı duruşu ve akabindeki Meclis Başkanı Dimitris Şilluris’in konuşmasıyla başladığını yazan gazete; oturuma, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis ve Bakanlar Kurulu üyelerinin de katıldığını belirtti.
Habere göre Şilluris konuşmasında, nihai adalete erişene dek mücadeleye devam edileceğini söyledi.
DİKO Başkanı Nikolas Papadopulos, EDEK Başkanı Marinos Sizopulos, Rum Vatandaşlar İttifakı Başkanı Yorgos Lillikas da konuşmalarında genel olarak Kıbrıs sorunundan söz etti.
Dayanışma Hareketi Milletvekili Mihalis Yorgallas konuşmasında, mücadeleyi sürdürmelerinin bir borç olduğunu, çünkü tehlikelerin devam ettiğini belirtti.
Rum Ekologlar ve Vatandaşlar İşbirliği Başkanı Yorgos Perdikis, Kıbrıslı Türkler, Kıbrıslı Rumlar, Maronitler, Latinler ve Ermeniler arasındaki uzlaşmanın (barışma) ortak özgürlük, bağımsızlık mücadelelerinden ortaya çıktığını belirtti ve sözde “işgal olgularına” karşı Kıbrıslıların ortak mücadelelerine ilişkin perspektiflerin hala bulunduğunu savundu.
Fileleftheros gazetesi bir başka haberinde, Yunanistan’ın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Kiriakos Kenevezos’un katıldığı bir anma etkinliğinde yaptığı konuşmaya yer verdi.
Habere göre Kiriakos Kenevezos, “Türk işgali” sırasında hayatını kaybedenler karşısındaki tarihi görevlerinin Ada’nın yeniden birleşmesi ve Kıbrıs sorununun çözümü için Güney Kıbrıs ve Yunanistan’ın ortak mücadelesi olduğunu belirtti.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.