DOLAR 32,5807 0.28%
EURO 35,0156 0.11%
ALTIN 2.459,780,98
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos;        Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli

Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos; Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli

ABONE OL
27 Eylül 2019 08:47
Yunanistan Cumhurbaşkanı Pavlopulos;        Türk askeri Kıbrıs’tan çekilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Yunanistan Cumhurbaşkanı Prokopis Pavlopulos’un, Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’e 1 Ekim “Kıbrıs Cumhuriyeti”nin Bağımsızlığının 59’uncu yıldönümü nedeniyle mesaj gönderdiği bildirildi.
Fileleftheros gazetesi, Pavlopulos’un mesajında, Yunanistan’ın “Kıbrıs’ın yeniden birleşmek için gösterdiği çabaya” her daim destek verdiğini kaydettiğini yazdı.
Habere göre Pavlopulos, mesajında Yunan halkı adına, “Kıbrıs Helenizmi ve Kıbrıs halkının bağımsızlığı, güvenliği, ilerlemesi ve refahı için en içten dileklerini” iletti.
Pavlopulos, adanın iki toplumlu ve iki kesimli, adil ve işlevsel, BM kararları ve AB Müktesebatı’na uygun şekilde, karşılıklı kabul edilebilir bir çözüm zemininde yeniden birleşmesi tarafında olduğunu belirtti.
Mesajında, adadaki Türk askerinin ayrılması ve çağdışı garantörlük sistemi ile üçüncü ülkelerin müdahale hakkının olmadığı bir çözüm bulunması gerektiğini vurgulayan Pavlopulos, “Kıbrıs Cumhuriyeti’nin son zamanlarda egemenliğinin ihlal edilmesi ve deniz bölgesi içerisindeki egemenlik haklarına karşı çıkılması” durumuyla karşı karşıya olduğuna işaret etti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.