DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20883600,98%
Lefkoşa
°

04:46

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan Cumhurbaşkanı  Sakellarapulu;  Türk askerini göndermek EOKA’cılara borcumuz
  • Kıbrıs Volkan
  • Dünya
  • Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellarapulu; Türk askerini göndermek EOKA’cılara borcumuz

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellarapulu; Türk askerini göndermek EOKA’cılara borcumuz

ABONE OL
24 Eylül 2020 09:48
Yunanistan Cumhurbaşkanı  Sakellarapulu;  Türk askerini göndermek EOKA’cılara borcumuz
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- “Helenizm için hayatını kaybeden EOKA kahramanlarına büyük borcumuz var. Borcumuz Kıbrıs’ın yeniden birleştirilmesi ve Türk askerinin Kıbrıs’tan gönderilmesi için mücadele etmektir.”
Fileleftheros gazetesi Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellarapulu’nun , Yunan Askeri Mezarlığı, Hapishanedeki Gömülü EOKA’cı Mezarlığı, ELDİK kışlasını ziyaret ederek ölenlerin anısına çelenk koyduğunu yazdı.
Habere göre Yunanistan Cumhurbaşkanı ayrıca Güney Lefkoşa’daki Yeşil Hat’ta da gezinti yaptı.
Yunan Cumhurbaşkanı, Hapishanedeki Gömülü EOKA’cı Mezarlığı’nda yaptığı açıklamada, Helenizm için hayatını kaybedenleri anarken bu kişilere yönelik borçlarının, Kıbrıs’ın yeniden birleşmesi ve Türk “işgalinin” sonlandırılması için mücadele etmek olduğunu da söyledi.
Sakellarapulu’ya burada Rum Adalet ve Kamu Düzeni Bakanı Emili Yioliti eşlik etti.
Yunan Cumhurbaşkanı daha sonra Rum Savunma Bakanı Haralambos Petridis tarafından karşılandığı Yunan Askeri Mezarlığını ziyaret etti.
Burada Rum Savunma Bakanı tarafından, 1974’te yaşananlarla ilgili olarak bilgilendirilen Yunan Cumhurbaşkanı Sakellarapulu, burada çelenk koydu ve orada konuşlandırılan “Noratlas” benzeri uçağı ziyaret etti.
Gazete Sakellarapulu’nun ayrıca Kakopetria’da bulunan tarihi Ay.Nikolau tis Stegis Kilisesi’ni de ziyaret ettiğini yazdı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.