DOLAR 32,3593 0.11%
EURO 35,0172 -0.22%
ALTIN 2.324,430,23
BITCOIN 2265534-0,83%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou;   Türkiye’ye karşı savaşa hazırlıklı olmalıyız

Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou; Türkiye’ye karşı savaşa hazırlıklı olmalıyız

ABONE OL
15 Eylül 2020 21:03
Yunanistan Cumhurbaşkanı Sakellaropoulou;   Türkiye’ye karşı savaşa hazırlıklı olmalıyız
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Yunan hava kuvvetlerine 18 Rafale savaş uçağının yanısıra Yunan donanmasına 4 yeni fırkateyn ve 4 Romeo helikopteri satın alınacak. Yunan ordusuna da 15 bin yeni asker eklenecek.

Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Doğu Akdeniz’de yaşanan gerilimle ilgili Amerikan medyasına provokatif açıklamalarda bulundu. “Barış istiyorsak savaşa hazırlıklı olmalıyız” dedi.

YUNAN SİLAHLANMASI
Türkiye’nin her fırsatta Doğu Akdeniz konusunda gerilimi düşürme çağrılarına, diyalog taleplerine karşın Atina yönetimi çözümü farklı yerlerde arıyor.
Türkiye’nin haklı tezlerine diplomatik olarak karşılık veremeyen Yunanistan, çözümü silahlanmada bulacağını düşünüyor.
MİÇOTAKİS
Yunanistan Başbakanı Kiryakos Miçotakis, orduya büyük harcama yapılacağının sinyallerini verdi.
Fransa’dan 18 Rafale savaş uçağı alınacağını söyleyen Miçotakis, donanmaya ise 4 yeni fırkateyn ve 4 Romeo helikopterinin dahil edileceğini açıkladı.
Miçotakis ordunun güçlendirilmesi için 5 yıllık program hazırlandığını, bu kapsamda orduya 15 bin yeni askerin ekleneceğini de belirtti.
PROVOKATİF AÇIKLAMALAR
Yunanistan Cumhurbaşkanı Katerina Sakellaropoulou, Meis Adası’nda ABD’nin CNN kanalına provokatif açıklamalarda bulundu.
Muhabirin “Askeri harcamaların artırılması Türkiye’ye mesaj mı?” sorusuna “Sadece mesaj değil. Eğer barış istiyorsanız savaşa her zaman hazırlıklı olmalısınız” diye cevap verdi.
Kendi provokatif ve uluslararası hukuka aykırı eylemlerini görmezden gelen Atina yönetimi, Birleşmiş Milletler’e Türkiye’yi şikayet etti.
Yunanistan Başbakanı Miçtotakis, BM Genel Sekreteri’nin yanı sıra Güvenlik Konseyi üyelerine hitaben yazdığı mektupta Türkiye’nin Doğu Akdeniz’deki faaliyetlerini eleştirdi

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.