DOLAR 32,3642 -0.37%
EURO 34,7934 -0.1%
ALTIN 2.401,45-0,86
BITCOIN 19160242,35%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias;   “Kıbrıs müzakereleri kaldığı yerden başlamalı”

Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias; “Kıbrıs müzakereleri kaldığı yerden başlamalı”

ABONE OL
07 Eylül 2020 11:17
Yunanistan Dışişleri Bakanı Dendias;   “Kıbrıs müzakereleri kaldığı yerden başlamalı”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Fileleftheros gazetesinin haberine göre, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Rum Dışişleri Bakanı Nikos Hristodulidis’i telefonla arayarak, BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile yaptığı Kıbrıs müzakerelerinin Crans Montana’da koptuğu yerden başlaması, Kapalı Maraş ve Doğu Akdeniz’deki gelişmelerle ilgili görüşmesi ve sonuçları hakkında bilgi verdi. Görüşmede, NATO Genel Sekreteri Stoltenberg’in inisiyatifinin de ele alındığı kaydedildi.
Hristodulidis, İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Maio ile, 27-28 Ağustos’ta AB Dışişleri Bakanları gayrı resmî konseyinde varılan siyasi anlayış temelinde, bundan sonra atılacak adımları ele aldıkları bir telefon görüşmesi yaptı.
ANASTASİADİS
Aynı gazete Rum Yönetimi Başkanı Nikos Anastasiadis’in “siyasi gündemi belirleyen hayatî önemdeki konular” diye nitelediği “milli dava (Kıbrıs sorunu), Türk meydan okumaları”, ekonomi ve pasaportlar gündemiyle Rum siyasi parti başkanları konseyini Çarşamba günü öğleden sonra toplantıya çağırdığını haber verdi.
Gazeteye göre, siyasi parti başkanları konseyinin, Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Yunanlıları, bir asır önce, ya toprağa gömdük veya denize döktük. Aynı bedeli yeniden ödememelerini dilerim” sözlerini sarf ettiği bir dönemde gerçekleşeceğine dikkat çekti.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.