DOLAR 32,5638 0.06%
EURO 34,9797 0.33%
ALTIN 2.425,380,11
BITCOIN 2088873-3,38%
Lefkoşa
°

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan  Kıbrıs’ın adını değiştirdi;   “Megaloniso”

Yunanistan Kıbrıs’ın adını değiştirdi; “Megaloniso”

ABONE OL
17 Kasım 2017 01:58
Yunanistan  Kıbrıs’ın adını değiştirdi;   “Megaloniso”
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Yunan Dışişleri Bakanlığı “Megaloniso” (büyük ada) adıyla yaptığı açıklamada “Türkiye’nin garantörlüğünün kaldırılması ve Türk askerinin Kıbrıs’tan çekilmesini” istedi

Fileleftheros gazetesi, Yunanistan Dışişleri Bakanlığı’nın KKTC’nin kuruluş yıldönümü nedeniyle yazılı açıklama yaptığını bildirdi.
Gazeteye göre Kıbrıs’ın “Megaloniso” (büyük ada) ismiyle anıldığı açıklamada “yeniden birleşme ve Kıbrıs Cumhuriyeti’nin normal bir devlete dönüşümü ancak köhnemiş garantiler rejiminin ve işgal askeri varlığının kaldırılmasıyla başarılabilir” iddiasında bulunuldu.
KKTC’nin ilanını “tek taraflı ve yasadışı eylem” diye niteleyen Yunan Dışişleri bunun, “uluslararası hukuk kurallarına ve temel ilkelere aykırı ve Kıbrıs meselesine karşılıklı kabul edilebilir çözüm bulunmasının önünde engel olduğunu” iddia etti.
Açıklamada Türkiye’nin ve KKTC’deki bir kısım çevrelerin “Kıbrıs’ın işgal altındaki bölgesi” nitelemesi yapılan KKTC’de “yeni yasadışı oldubittiler ve taksimci alternatif çözümler dayatmaya çalıştığı” savunuldu, “uluslararası toplum asla, Kıbrıs’ta süregelen Türk askeri işgalinin etkilerinin meşrulaştırılmasına katılmamalıdır” denildi.

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (3)


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.