DOLAR 32,5693 0.26%
EURO 34,7893 -0.02%
ALTIN 2.491,270,29
BITCOIN 20583533,51%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Yunanistan savaş istiyor

Yunanistan savaş istiyor

ABONE OL
21 Aralık 2017 22:49
Yunanistan savaş istiyor
0

BEĞENDİM

ABONE OL

* Yunanistan Dışişleri Bakanı Kocias yaptığı açıklamada  “Yunan Münhasır Ekonomik Bölgesi”nin ilan edileceğini ve  İyon denizinden başlayarak Girit’e kadar  karasularını genişletebileceğini belirtti

Fileleftheros  gazetesinin  “Atina Yunan MEB’ini İlana Hazırlanıyor” başlıklı haberine göre, Yunanistan Milli Savunma Bakanı Vekili  Dimitris Vitsas “Yunan Münhasır Ekonomik Bölgesi’ni ilan etmeyi umuyor ve buna hazırlanıyoruz” dedi.

Vitsas ERT Radyosuna yaptığı açıklamada, Yunan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias’ın gündeme getirdiği karasuları egemenlik bölgesini kademeli genişletme meselesinin “Daha fazla sürtüşme yaratmaksızın Deniz Hukuku’na atıfla, Yunan egemenlik haklarının ifade edilmesi ile alakalı açık bir dış politika konusu olduğunu” söyledi.

Yunanistan’ın,  Dışişleri Bakanı Kocias’ın projesi temelinde, Yunan karasularını kademeli olarak genişletme ilanında bulunmaya hazır olduğunu belirten gazete,  ilk kademenin İyon Denizi olacağını ve Deniz Hukuku’ndan kaynaklanan haklarını ilk kez kullanarak karasularını 12 mile çıkardığını ilan edeceğini yazdı.

Habere göre ERT’ye bu açıklamayı Kocias karasularını 12 mile çıkarma ilanının tarihini vermedi ancak ilanın önümüzdeki dönemde ve Arnavutluk ile münhasır ekonomik bölge sınırlarını belirleme anlaşmasının genişletilmesine dair görüşmelere başlamadan önce yapılması bekleniyor.

Gazete edindiği bilgilere dayanarak Kocias’ın elinde; Türkiye’nin itirazda bulunamayacağı İyon denizinden başlayarak karasularını genişletmesi, ikinci aşamada da aynı kriterlere sahip Girit’te  karasularını genişletebileceğine dair teknokrat öneri ve tavsiyeleri bulunduğunu haberine ekledi.

Haravgi Vitsas’ın açıklamasını “Yunan MEB’inin İlanı… D. Vitsas: Belirli Takvimler İçerisinde Olmasına Çalışılıyor” başlığıyla aktardı.

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.