DOLAR 32,5196 0.09%
EURO 34,8952 -0.24%
ALTIN 2.446,960,46
BITCOIN 20871460,47%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zaharova;   Türkiye’ye yönelik yaptırımlar yasa dışı

Zaharova; Türkiye’ye yönelik yaptırımlar yasa dışı

ABONE OL
19 Temmuz 2019 11:08
Zaharova;   Türkiye’ye yönelik yaptırımlar yasa dışı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Rusya’nın, Avrupa’nın Türkiye’ye yönelik yaptırım kararı almasına, gösterdiği tepki, Rum basınında ayrıntılı bir şekilde irdelendi.
Rum basını, Rus yetkililerin ve Rum yetkililerinin açıklamalarına yer verdi.
Alithia gazetesi “Ankara’ya Rus Koltuk Değnekleri-Chizhov ve Osadchiy Çavuşoğlu İle Örtüşüyor ve Avrupa’nın Yasa Dışı Yaptırımlarından Bahsediyorlar” başlıklı haberinde, Rusya’nın, Avrupa Birliği’nin, Türkiye’ye karşı yaptırımların uygulanması yönündeki kararına resmi ağızdan tepki göstermesine yer verdi.
Rusya kanadından ilk resmi açıklamanın Rusya Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Alexander Grushko’dan geldiğini yazan gazete Gruskho’nun bu yöndeki açıklamasını, Türkiye’ye yönelik yaptırımlara karşı olduklarını ifade eden Rusya’nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Chizhov ile Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osadchiy’in açıklamalarının takip ettiğini belirtti.
Gazete Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova’nın açıklamasına da yer verdi.
Habere göre Rusya’nın AB Daimi Temsilcisi Vladimir Chizhov, “Rossiya-24” televizyon kanalına yaptığı açıklamada Türkiye’ye yönelik yaptırımları yasa dışı olarak nitelendirdi.
Rusya’nın Güney Kıbrıs Büyükelçisi Stanislav Osadchiy , Rum Haber Ajansı’nın (KİPE) konuyla ilgili sorusu üzerine, ülkesinin; BM Güvenlik Konseyi’ni by-pass geçen herhangi bir yaptırımın uygulanmasına her zaman için ve şimdi de, karşı olduğunu belirtti

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.