DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 2067247-1,89%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zaroğlu;  FETÖ’nün KKTC yapılanması çökertilmeli

Zaroğlu; FETÖ’nün KKTC yapılanması çökertilmeli

ABONE OL
20 Aralık 2018 13:57
Zaroğlu;  FETÖ’nün KKTC yapılanması çökertilmeli
0

BEĞENDİM

ABONE OL

NACAK GAZETESİ- Yeniden Doğuş Partisi Lefkoşa Milletvekili Bertan Zaroğlu, KKTC Meclisi’nde yaptığı konuşmada, KKTC’deki FETÖ yapılanmasını gözler önüne sererken, bu terör örgütünün çökertilmesi gerektiğini belirtti. Zaroğlu’nun gündemi sarsan konuşması şöyle;
Yıllar önce Türkiye Cumhuriyeti’nde; devlete ve devletin önemli kurumlarına sızan, büyük bir yapılanma oluşturan, ABD ile doğrudan bağlantılı FETÖ terör örgütünün, 15 Temmuz 2016 akşamı gerçekleştirdiği darbe girişimi, bir bütün olarak Türk milletinin meydanlara dökülmesi ile engellenmiştir.
Eğer bu hain darbe girişimi başarıya ulaşmış olsaydı, demokrasi ortadan kaldırılacak Türkiye Cumhuriyeti emperyalist güçlere teslim edilerek yok edilecekti.
Konuşmama başlamadan önce bu hain terör örgütünü bir kez daha lanetliyorum..
15 Temmuz darbe girişiminden sonra başlatılan soruşturmalarda ve yargı sürecinde, bu hain terör örgütünün ne kadar tehlikeli olduğu, belgeleri ile birlikte gözler önüne serilmektedir.
Türkiye Cumhuriyeti bu hain terör örgütünün yapılanmasını yok etmeye çalışırken, bu örgütün KKTC’deki yapılanmasından ve faaliyetlerinden bahsetmekte yarar vardır.
KKTC’DE FETÖ YAPILANMASI
KKTC’deki FETÖ yapılanmasının; 1991 yıllarında başladığı da bilinmektedir. Bu yapılanma eğitim kurumlarında başlarken, daha sonrasında ise, asker, polis ve sivil yapılanmaları ile devam etmiştir. Bu yapılanmalar devam ederken; pek çok iş adamı da, bilerek ya da bilmeyerek bu örgüte destek olmuştur. Ayrıca bu örgüt, Türkiye Cumhuriyeti’ nde aynı yapılanma da yer alan; banka, şirket, finans ve vakıf kuruluşları kanalı ile, bazı İşadamlarıyla organik ilişkiler kurmuştur.
GÖNDERİLEN PARALAR
Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile Mali Suçları Araştırma Kurumu (MASAK) yaptığı inceleme sonunda; 2010-2015 yılları arasında KKTC’deki bazı banka hesaplarına, Türkiye Cumhuriyeti’nde FETÖ ile ilişkili banka veya şirketlerden bir buçuk milyar dolar gönderildiği tespit edilmiştir. Bu husus Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile MASAK raporlarında da aynen yer almaktadır.
İTİRAFÇININ İFADELERİ
Nitekim, Gaziantep Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmekte olan bir davada; itirafçı olan gizli bir tanık, KKTC’de FETÖ ile ilişkili işadamlarının ve kumarhane sahiplerinin isimlerini vermiştir. Bu konu ile ilgili olarak Başsavcılığın ve polisin oluşturduğu özel bir ekip Gaziantep’e gitmiş ve oradaki makamlardan bu isimleri almıştır. Bu isimler şu an polisin elinde mevcuttur ve soruşturma devam etmektedir. Ancak kamuoyunda, bu şahısları kimin koruduğuna ilişkin çok ciddi endişelen mevcuttur.
15 TEMMUZ ÖNCESİ
15 Temmuz’da FETÖ kalkışması gerçekleşmeden önce, eski Büyükelçi Derya Kanbay dönemin hükümetinden FETÖ’nün terör örgütü listesine alınması talebinde bulunulmuş, Ama her ne hikmetse, bu talep yerine getirilmemiştir.
FETÖ TERÖR ÖRGÜTÜ
FETÖ’nün gerçekleştirdiği 15 Temmuz darbe girişiminden hemen sonra 21 Temmuz 2016 tarihinde ise Bakanlar Kurulu, FETÖ’yü terör örgütü listesine almıştır. Bu arada basında FFETÖ’nün KKTC yapılanması ile ilgili haberlerin yer almasıyla, dönemin hükümeti ve bakanları, “KKTC’de FETÖ yapılanması yoktur” diye açıklamalarda bulunmuşlardır.
BÜYÜKELÇİ KANBAY’IN AÇIKLAMALARI
Büyükelçi Derya Kanbay ise yapmış olduğu açıklamada, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde güçlü bir FETÖ yapılanması olduğunu belirtmiş ve bunlara karşı gereken önlemlerin alınacağını ve gereğinin yapılacağını belirtmiştir.
OPERASYONLAR
Dönemin hükümeti ve bakanlarının “KKTC’de FETÖ yoktur, FETÖ izine rastlanmamıştır” açıklamaları devam ederken, FETÖ’nün KKTC’deki askeri yapılanmasına karşı operasyon düzenlenmiş ve FETÖ ile ilişkili pek çok subay ve asker yargılanmak üzere Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne gönderilmiştir. Bunun yanı sıra bazı sivil vatandaşlar da, Feto ile ilişkileri oldukları gerekçesi ile tutuklanmış, haklarında davalar açılmış ve hatta 28 Temmuz 2018 günü Girne den’ bir yatta Yunanistan’a kaçmaya çalışan 45 kişi tutuklanmıştır.Bunların arasında asker ve siviller vardı.
Burada önemle altını çizmem gereken diğer bir konu ise şudur; Tutuklanan ve Türkiye’ye iade edilen bu 45 kişiyi KKTC’de koruyan, kollayan ve kaçmaları için yat temin eden kişi veya kişilerin kim oldukları ortaya çıkarılmalıdır.
Geçtiğimiz günlerde KKTC’de ve Türkiye’de eş zamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda a bazı subay ve askerler tutuklanmıştır.
Tüm bunlar bize gösteriyor ki Büyükelçi Derya Kanbay’ın belirttiği gibi KKTC de FETÖ yapılanması mevcuttur ve hala çökertilmiştir.
FETÖ YAPILANMASININ GEÇMİŞİ
Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde polisteki FETÖ yapılanmasına baktığımızda ise, bu yapılanmanın 2010 yılından sonra büyük bir yoğunluk kazandığı görülmektedir.
O dönemde Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanı olan Adem Huduti şu an Türkiye’de FETÖ mensubu olmaktan ve 15 Temmuz kalkışmasına katılmaktan tutukludur. Bu da oldukça dikkat çekicidir.
FETÖ’NÜN EMNİYET İMAMI
Yine aynı dönemde Türkiye’de FETÖ yapılanmasının “Emniyet İmamı” olan Osman Hilmi Özdil tarafından KKTC Polis Genel polis Müdürlüğü’ne “irtibat subayı” olarak 4 sınıf polis müdürü Ali Gündoğdu gönderilmiştir. KKTC Polis Genel Müdürlüğü’nde büyük yetkilere sahip olan Ali Gündoğdu, özellikle Adli Şubede, Mali Şubede ve Siyasi Şubede büyük değişikliklere gitmiş, FETÖ yapılanmasında yer almayan polisler pasif görevlere atanmıştır. Ve ne kadar dikkat çekicidir ki; o günlerde irtibat subayı olan Ali Gündoğdu FETÖ mensubu olmaktan Türkiye’de yargılanmış ve 15 yıl hapis cezası almıştır. “Emniyet İmamı” olan Osman Hilmi Özdil ise, yakalanmadan Tayland’a kaçmıştır.
FETÖ’NÜN POLİS YAPILANMASI
KKTC’deki polisindeki FETÖ yapılanmasına yönelik olarak başlatılan soruşturma kapsamında 60’tan fazla polis hakkında soruşturma başlatılmış ve bu kişiler hakkında hazırlanan dosyalar KKTC Başsavcılığı’na gönderilmiştir. Başsavcılık da Polis Genel Müdürlüğü ile özel bir ekip oluşturarak, soruşturmayı derinleştirmiştir. Bu soruşturmanın hangi aşamada olduğu ise bilinmemekte ve bu nedenle de kamuoyunda FETÖ’cuların korunduğuna dair algı oluşmaktadır. Bu konularla ilgili açıklama yapılması elzemdir.
YASA DEĞİŞİKLİĞİ
Bu arada FETÖ mensubu olup da KKTC vatandaşı olan kişilerin, Türkiye’ye iade edilmesini sağlayan yasa konusunda gereken değişiklikler yapılmalı, bunların Türkiye Cumhuriyeti’ne iade edilmeleri sağlanmalıdır.
Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde Ergenekon diye bir terör örgütü olmadığı karara bağlanırken, 2009 yılında yapılan genel seçimler öncesinde, ülkemizde yaşananları da hatırlatmakta büyük bir yarar olduğunu düşünüyorum.
DÜZMECE “ERGENEKON” RAPORU
SU2009 Nisan ayında yapılacak genel seçim öncesinde FETÖ tarafından hazırlanan “KKTC’de Ergenekon Faaliyetleri” adlı düzmece rapor kamuoyuna servis edilmiş ve bu düzmece rapor üzerinden Kurucu Cumhurbaşkanımız Sayın Rauf Denktaş, döneminin UBP Genel Başkanı Sayın Dr Derviş Eroğlu, Türk Mukavemet Teşkilatı mensupları ve pek çok gazeteci “Ergenekoncu” olarak suçlanırken, bunların tutuklanıp Silivri’ye gönderilmesi istenilmiştir. Dönemin Başbakanı Ferdi sabit Soyer ise, bu düzmece raporu alıp Başsavcılığa gitmiş ve Denktaş ve Eroğlu hakkında “Ergenekoncu” oldukları gerekçesiyle suç duyurusunda bulunmuştu. Dikkat çekici olan olay ise Soyer’ in FETÖ terör örgütü başı terörist Fethullah Gülen’e övgüler düzmesi ve onun fikirlerinden ilham aldığını söylemesidir. Soyer’in Gülen ile ilgili övgü dolu açıklamaları basında da geniş şekilde yer almıştı. Dönemin Cumhurbaşkanı Sayın Mehmet Ali Talat da, ABD ile bağlantılı FETÖ’nün hazırladığı bu düzmece raporu kullanmış ve suçlamalarda bulunmuştu. Bu arada pek çok sözde gazeteci de, aynı çirkin yayınlarda bulunmuştu.
Şimdi burada yapılması gereken, Talat, Soyer, CTP ve diğerlerinin tarih önünde Denktaş ve diğer isimlerden özür dilemelidir.
FETÖ’YA KARŞI SESSİZ KALDILAR
Geçmişte düzmece raporlara dayanarak, pek çok insanı “Ergenekoncu” olmakla suçlayanlar, bugün KKTC’deki FETÖ yapılanmasına karşı hiçbir ses çıkarmamaktadır.
FETÖ denilen terör örgütü, Türkiye Cumhuriyeti’nin başına bela olurken, KKTC’de bu terör örgütünün tüm yapılanması ortaya çıkartılmalı ve sonu getirilmelidir. Bu konu da polis Genel Müdürlüğü’nün sorumluluğundadır. Polis Genel Müdürlüğü Başbakanlığın sorumluluğundadır. Dolayısıyla bu iş komple hükümetin sorumluluğundadır.
Bunu paylaş:

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.