DOLAR 32,5633 -0.01%
EURO 34,8974 -0.05%
ALTIN 2.432,260,10
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zelenskiy: Türkiye ve Erdoğan tahıl sevkiyatında öncü rol oynadı

Zelenskiy: Türkiye ve Erdoğan tahıl sevkiyatında öncü rol oynadı

ABONE OL
18 Ağustos 2022 21:11
Zelenskiy: Türkiye ve Erdoğan tahıl sevkiyatında öncü rol oynadı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy TC Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve BM Genel Sekreteri Antonio Guterres ile ortak basın toplantısında konuştu.

Zelenskiy,TC Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Guterres ile görüşmesinin ardından liderlerin tahıl girişiminin geliştirilmesi için mümkün olan yolları ele aldıklarını belirtti.

Türkiye’nin ve kişisel olarak Erdoğan’ın tahıl sevkiyatında öncü rol oynadığını belirten Volodimir Zelenskiy, “Bu, küresel gıda krizinin üstesinden gelmeye yardımcı oldu.” dedi.

Zelenskiy ayrıca gemilerin sayılarının artırılması gerektiğinin altını çizdi.

“Barış görüşmelerin başlaması için Rusya’nın önce işgal ettiği toprakları terk etmesi gerekiyor.” ifadelerini kullanan Zelenskiy, “Rusya askeri birliklerini derhal Zaporijya Nükleer Santrali’nden çekmeli, provokasyonlara ve saldırılara son vermeli.” açıklamasını yaptı.

Erdoğan ile Zelenskiy baş başa görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy Üçlü Zirve öncesinde baş başa görüştü.

Görüşmede, tahıl ihracatı girişimi ve Zaporijya Nükleer Santrali’ndeki durumu ele alındı.

“Türkiye gibi güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajı”

Zelenskiy, görüşmede, Ukrayna’nın egemenliğine ve toprak bütünlüğüne verdiği sürekli desteklerinden dolayı Erdoğan’a teşekkür etti ve söz konusu ziyarete ilişkin “Bu, Türkiye gibi güçlü bir ülkeden gelen güçlü bir destek mesajıdır.” ifadelerini kullandı.

İkili ilişkilerin tüm yönleriyle ele alındığı görüşmede, taraflar, iş birliğinin daha da genişlemesinin her iki tarafı da güçlendireceği konusunda mutabık kaldı.

Özellikle tahıl ihracatı girişiminin iyileştirilmesi, uygulamanın güvenliği ve ihracatı artırma konusunda olumlu değerlendirmelerin yapıldığı görüşmede, Zelenskiy, bu girişimin başlatılmasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın öncü rolüne dikkati çekti.

Liderler, ayrıca Zaporijya Nükleer Santrali ve çevresindeki durumun yanı sıra iki ülke arasında savunma alanındaki iş birliği perspektiflerini ele aldı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.