DOLAR 32,5384 -0.04%
EURO 34,9290 0.09%
ALTIN 2.434,890,21
BITCOIN 21721660,14%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Zeytinoğlu; KKTC’ye yatırım yapılmalı..

Zeytinoğlu; KKTC’ye yatırım yapılmalı..

ABONE OL
20 Kasım 2017 13:25
Zeytinoğlu; KKTC’ye yatırım yapılmalı..
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kocaeli Sanayi Odası ve İktisadi Kalkınma Vakfı Başkanı Ayhan Zeytinoğlu KKTC’deki yatırımların teşvikinin kendileri için önemli olduğunu belirterek, “Tarımsal ve hizmet sektöründeki yatırımların önemli sonuçlar vereceğine inanıyoruz. Tarımsal ürünlerin Türkiye üzerinden başka ülkelere ihraç edileceğini düşünüyoruz” dedi.
Çözüm için sürdürülen müzakerelerin önemli olduğunu ancak bunu beklerken vakit kaybedilmemesi gerektiğini ifade eden Zeytinoğlu, beraberindeki sanayicilere, “KKTC’nin ekonomik gelişimini, dünyayla sağlıklı yatırım ve ticaret ilişkiler geliştirebilmesini sağlanma temel önceliğimiz olmalı. Türk iş dünyası olarak KKTC’ye yatırım yapmalı, ekonomisine katkıda bulunmalıyız” diyerek seslendi.
Zeytinoğlu, adada bulunma amaçlarının bu olduğunu kaydetti.
Konuşmasında KKTC ile Türkiye arasındaki ithalat ve ihracat oranlarına değinen Ayhan Zeytinoğlu, “Kıbrıs’tan Türkiye’ye ithalat olması gerekenden çok az” dedi.
İzolasyonların sone ermesi gerektiğini söyleyen Zeytinoğlu, “Türk halkının mağduriyetinin giderilmesi için somut adımlar atılmalı, kısıtlamalar kaldırılmalı. Güney Kıbrıs’ın adanın tamamını temsilen AB’ye kabul edilmesini stratejik bir hata olarak değerlendiriyoruz. Bu hata sadece çözüm sürecini zorlaştırmakla kalmadı. Türkiye’nin AB’ye katılım müzakerelerinin istenen hızda ilerleyememesine neden oldu” şeklinde konuştu.

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.