DOLAR 32,5657 0.13%
EURO 34,9831 -0.14%
ALTIN 2.439,670,16
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Ziya Rızkı anıldı

Ziya Rızkı anıldı

ABONE OL
27 Ekim 2022 13:02
Ziya Rızkı anıldı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Kıbrıs Türk halkının var oluş mücadelesinde önemli katkıları olan eski milletvekili, belediye başkanı, mücahit komutanı, serdar ve spor adamı Ziya Rızkı için ölüm yıldönümünde törenler düzenlendi.

İlk anma töreni Girne’deki büstü önünde gerçekleşti.

İkinci törense Karaoğlanoğlu Mezarlığındaki kabri başında yer aldı.

Törende konuşan Cumhuriyet Meclisi Başkanı Zorlu Töre, Ziya Rızkı’nın, farklı görüş ve partilerden olan tüm Kıbrıslı Türklerin kalplerinde ayrı bir yeri olduğunu vurguladı.

Kıbrıs Türk halkının ülkesine önemli hizmetler sunan liderleri saygıyla anarak unutmaması ve gelecek nesillere aktarması gerektiğini dile getiren Töre, Rızkı’nın asla unutulmayacağını ifade etti..

Dördüncü Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı da törende yaptığı konuşmada, Rızkı’nın herkesin gönlünde taht kuran gerçek bir lider olduğunu dile getirdi.

Ziya Rızkı’nın temsil ettiği değerlerin başında dürüstlük, adalet, halkla iç içe olma, halka hizmetten başka bir şey düşünmeme, makamı toplum hizmeti olarak görme ve gerektiğinde teklif edilen makamları elinin tersiyle itebilme geldiğini belirten Akıncı, Rızkı gibi liderlerin kolay kolay bulunamayacağını kaydetti.

Girne Belediye Başkanı Nidai Güngördü de konuşmasında, Kıbrıs Türk Toplumuna, büyük katkıları olan toplum liderinin anısının yaşatılması ve gelecek nesillere aktarılmasının önemine vurgu yaptı.

Törende Ziya Rızkı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı CTP Girne Milletvekili Doktor Ceyhun Birinci, Rızkı ailesi adına Doktor Ayten Berkalp ve TDP Genel Başkanı Mine Atlı da birer konuşma yaptı.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.