DOLAR 32,3332 0.24%
EURO 35,0919 -0.13%
ALTIN 2.297,870,91
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

“Zombi hapı” İstanbul’da da ortaya çıktı

“Zombi hapı” İstanbul’da da ortaya çıktı

ABONE OL
17 Ekim 2017 09:02
“Zombi hapı” İstanbul’da da ortaya çıktı
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Dünyada hızla yayılan, bağımlıyı adeta zombiye çeviren ‘flakka’ isimli sentetik uyuşturucu, Türkiye Gümrük ve Ticaret Bakanlığı gümrük muhafaza ekipleri tarafından Uluslararası Posta İşleme Merkezi’ne gelen gelen bir postayla İstanbul’da ilk kez yakalandı.
Narkotik dedektör köpekler eşliğinde gerçekleştirilen rutin kontrolde, İspanya’dan gönderilmiş ve alıcısı İstanbul’da Ü.K. olan posta gönderisinde ‘Ocean Burst’ yazılı 50 adet küçük paket olduğu görüldü.
FLAKKA OLDUĞU BELİRLENDİ
Paketlerin içindeki beyaz renkli toz maddenin analizinde ‘Flakka’ isimli sentetik uyuşturucuda kullanılan bir kimyasal olan ‘Alpha-PVP hydrochloride’ belirlendi.
GÖNDERİ TESLİM EDİLDİ
Bunun üzerine başlatılan operasyonda Esenyurt Posta Dağıtım Merkezi’ne gelen ve alıcı kısmında ismi yer almamasına rağmen kendisine ait olduğunu söyleyen S.O.’ya gönderi teslim edildi.
GÖZALTINA ALINDI
S.O. gönderiyi teslim aldıktan sonra gümrük muhafaza memurları tarafından gözaltına alındı. Gözaltına alınan S.O.’nun yapılan üst aramasında üzerinden sarı basın kartı çıktı. S.O.’nun ifadesinde, gönderinin alıcısı olarak görünen Ü.K.’nın kuzeni olduğunu beyan ettiği öğrenildi.
Uyuşturucuya el konulurken, şüpheliler hakkında Küçükçekmece Cumhuriyet Savcılığına suç duyurusunda bulunuldu.
FLAKKA KULLANANLAR SALDIRIYOR
Flakka’yı kullananlar tanımadıkları insanlara saldırıp, üzerilerindekileri parçalıyor
Uyuşturucu kullananların görüntüsünün korku yarattığı ve ölümcül etkisi olduğunu belirten yetkililer, “Maddeyi kullananlar, tanımadıkları kişilere saldırıyor, üstlerini başlarını parçalıyor. Halüsinasyona yol açan madde, kalp krizine neden oluyor” dedi.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (24)


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.