DOLAR 32,3341 0.24%
EURO 35,0914 -0.12%
ALTIN 2.298,930,95
BITCOIN 22857151,16%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av. Fuat VEZİROĞLU;   NOSTALJİ

Av. Fuat VEZİROĞLU; NOSTALJİ

ABONE OL
13 Şubat 2020 13:34
Av. Fuat VEZİROĞLU;   NOSTALJİ
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bugün canım siyaset yazısı yazmak istemiyor. Biraz nostalji yapalım isterseniz. Bunun iki nedeni var. Biri sevgili dostum Gözel Halim’in birkaç gün önce (11 Şubat) ölüm yıldönümü olması, diğer neden ise yine eski dostlardan Alpay Durduran’ın Akıncı’yı hedef alarak patlattığı bir demecin 1970’lerin ve 80’lerin bütün anılarını kafamda canlandırmış olmasıdır.
Alpay Durduran şöyle haykırmıştır:
– Akıncı beni Türkiye ile ilişkileri bozuyorum diye partiden ihraç etmişti geçmişte.
Demek istiyor ki “o zaman neden öyle, bugün neden böyle, bu tornistanın sebebi ne?”.
Tabii ki bugünkü konum bu değil, daha sonra döneceğim buna, sırf eski maceraları anımsattı diye değinip geçmekteyim.
***
Gözel Halim arkadaşımız ölüm yıldönümünde kabri başında anılmıştır. Bizim hukuk mesleği özellikle gündüz saatlerinde bazı etkinliklere katılmayı engelleyen uğraştır. Tehiri imkânsız bazı işler nedeniyle Gözel’in kabrine gidemedim. Bundan rahatsızlık duydum. Günahımı bağışlatmak için de Gözel’e ilişkin birkaç anıyı bu sütunda yeniden yaşamak istedim.
***
Önce biraz tatsız bir anı. Ama sonradan tatlıya bağlanan bir anı. Milletvekilliği seçimi vardı. Gözel Halim de Girne’den aday olmak üzere partimiz TKP’ye başvuranlar arasındaydı. O güne kadar Gözel’i bir meslektaş olarak uzaktan uzağa tanıyordum, gerçek kişiliği hakkında herhangi bir fikrim yoktu. O günlerde birileri adaylık konusu tartışılırken Gözel’in dinci, biraz da gerici bir adam olduğunu öne sürmüştü. Ben de bu iddia doğruysa aday olamayacağını söylemiştim. Neden mi? Çünkü dinci olmak başka şeydir, dindar olmak başka şey. Dindar olmak güzel şeydir, çünkü dindar adam gerçek müslümandır, dinci adam ise gerçek müslüman olmadığı halde dinimizi şahsi ve siyasi çıkarlara alet eden madrabaz adam demektir.
Neyse, uzatmayalım, Gözel aday oldu ve milletvekili seçildi. O günden itibaren zaman içinde can yoldaşı olduk, kardeş olduk, aile dostu olduk, ayrılmaz olduk. Üstelik Gözel kısa zamanda hakkındaki o olumsuz iddiayı fiilen naksederek gerçek bir dindar ve gerçek bir Atatürkçü olduğunu da ıspatladı.
***
Gözel’in milletvekili seçilmesine seçim kurulları nezdinde rakip partiden itiraz olmuştu. Aynı itiraz CTP’den seçilen Ergün Vehbi’ye de yapılmıştı. Her ikisinin de avukatıydım. İlçe Seçim Kurulu’na yapılan itiraz üzerine Girne’de görevli yargıç yanına birkaç memur alarak Gözel’in oylarını tekrar saydırmıştı. Gözel veya avukatı olmadan bunu gıyaben yapmaya yetkisi yoktu. Duyduğumda kıyametleri kopardım. Neticede mesele Yüksek Seçim Kurulu’na intikal etti. Orada oyların yeniden sayılmasına karar verildi. Say-babam-say, bitmiyor, yemek vakti geldi geçti, açlıktan ölüyoruz, sayım hâlâ devam etmekte, ne zaman biteceği de belli değildi. Merhum Ülfet Emin Bey’e acıktığımızı söyledim, kurul görevlisi yargıçlara da kebap ısmarlama teklifinde bulundum, kabul etmediler. Buna rağmen iki paket şiş kebabı getirttim, oy sayımı devam ederken birini Gözel’e uzattım, birini de yemeğe başladım. Gözel kulağıma eğilerek “ayıp olmuyor mu” dedi, “olmaz” dedim. Biz yedik, yargıçlar seyretti. Bu arada yargıçlarla bazı oylar konusunda tartışmalarımız olmuştu. Nasıl olduysa oldu, bir ara Ülfet Bey’e hitaben yanlış veya doğru şunu söylediğimi anımsıyorum:
– Yargıçsınız, ama burada yargıç sıfatıyla değil, Yüksek Seçim Kurulu mensuplarısınız, yani mahkeme değilsiniz, mahkemeye nazaran eleştiriye çok daha açık haldesiniz, gerekirse sizi de İlçe Seçim Kurulu’nu da gazete yazılarımda dobra dobra eleştirme hakkım bulunmaktadır.
Yargıçlarla çatışmamdan endişeye kapılan Gözel Halim kulağıma şunu fısıldadı:
– Bu efendilerle çatışmaktan vazgeç, ters tepebilir.
***
Neyse ki sayım bitti, Gözel’in kazandığı bir kez daha teyit edildi. Gözel bunu hiç unutmadı, sonraki yıllarda ne zaman karşılaşsak bana tekrar tekrar hep anımsattı.
Gözel benim canım kardeşimdi, yalnız Gözel değil eşi de öyleydi, Gözel’in eşi hayatımda tanıdığım nadir hanımefendilerden biridir, altın yürekli biridir.
Nur içinde yat sevgili Gözel, hiç unutmadım seni, unutmayacağım da.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.