DOLAR 32,3476 0.29%
EURO 35,1590 0.07%
ALTIN 2.300,751,03
BITCOIN 22996763,01%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Av. Fuat VEZİROĞLU;   SEÇİME DOĞRU

Av. Fuat VEZİROĞLU; SEÇİME DOĞRU

ABONE OL
28 Ocak 2020 08:48
Av. Fuat VEZİROĞLU;   SEÇİME DOĞRU
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Önümüzdeki Nisan’da seçim var. Adaylar şu anda peşrev yapmakta, ısınma hareketleri icra eylemekte. Bir habere göre “yes be annem” panayırının malûm kahramanlarından eski dostum Metin Münir de yine devreye girmiş. Bizim gazete bunu AB’nin devreye girmesi, Metin Münir’i de devreye sokması olarak yorumluyor. Metin’in bu seçimde hangi havaları çalacağını, hangi makamdan şakıyacağını tahmin edebilsem de kesin olarak bilemem, seçim sahnesine fırladığında göreceğiz. Bu hikâyede tabii ki Metin’den daha BAŞKALARI da var. O BAŞKALARI’nın hangi haltları yiyeceğini adımı bilir gibi bilmekteyim.
***
AB’den beslenecek, Amerikan emperyalizminden nemalanacak, İngiliz emperyalizminden cüzdan şişirecek, diğer emperyalist fonlardan ense büyütecek ve bağıracaklar:
– Akıncı’ya oy verin.
Tıpkı “yes be annem” furyasında yaşadığımız gibi.
***
Niçin Akıncı?
Çünkü Akıncı binmiş olduğu “Titanic” gemisinin mavi-beyaz yelkenlerini “yes be annem” panayırından beri hep AB rüzgârlarına göre açmaktadır, geminin kaptan köşkündeki pusula ise Ankara değil, emperyalizm markalı Brüksel mamulâtıdır.
Tatar bir yana…
Özersay bir yana…
Serdar Denktaş bir yana…
Erhan Arıklı ve diğer adaylar da bir yana…
Geçmişin “yes be annem” şampiyonu Tufan bile bu kez AB rüzgârlarından sadece hava alacaktır, çünkü Akıncı’ya kıyasla Tufan bile artık AB piyasalarında “makûl adam” değildir.
İşte bu AB emperyalizmidir ki Tufan’ı bile yedi göbeğinden çatlata-çatlata seçim sahnesinin başrol rolünü Akıncı’ya bahşedecektir.
***
Emperyalizmin bu beslemeleri bir de şunu haykıracaktır seçim tiyatrosunda:
– Türkiye bu seçime karışmasın.
Seçime karışması için emperyalizmin her çeşidine davetiye çıkaracak, o çirkin, o azgın, o utanmaz emperyalizmin temsilcileriyle kol kola girerek seçim kampanyaları yürütecek, fakat bu arada Toros dağından Beşparmak dağına üveyik uçsa “müdahale var” diyerekten yaygaraya başlayacaklar.
Tıpkı “yes be annem” rezilliğinde yaşadığımız gibi bunun bir tek istisnası olacaktır.
***
Bu kez, bu seçimde o istisna Ankara’daki AK Parti iktidarıdır.
Bizim beslemeler malûm referandum rezilliğinde AK Parti iktidarıyla el ele, kol kola, göbek göbeğe idiler. Ankara fena halde devredeydi, “yes be annem” çıkarmak için çizmeleriyle girmişti seçim kampanyasına, irademize tecavüz halindeydi. İstediği neticeyi de almıştı. Bizim beslemeler ve bütün “yes be annem”ciler bundan dolayı büyük bir mutluluk içindeydiler, Ankara’ya “daha bastır, biraz daha bastır” diyorlardı.
Bu kez öyle olacağa benzemiyor. Yani belli ki Ankara bu kez bu seçimde Akıncı ile göbek bağı kurmayacaktır. Bu kez Ankara’dan en ufak ses yükselse bizim beslemeler ve malûm ihanet erbabı akıllarınca kıyameti koparmaya yeltenecektir.
Ankara onlarla beraberse vaziyet “Muallâ, oh ne âlâ”, değilse Ankara tu-kakadır. Buna karşılık emperyalizm onlar için her zaman hoş gelmiş, sefalar getirmiştir.
Nisan seçiminde olacaklar işte bunlardır, beslemelerin her tavrı bu paralelde olacaktır, çünkü o beslemeler ilkeli değil ilkesizdirler, dürüst değil satılıktırlar, ahlâklı değil ahlâksızdırlar, namus perdesinin arkasına sığınarak en namussuz politikaların dama taşlarıdırlar.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.