DOLAR 32,5587 0.01%
EURO 34,8973 -0.01%
ALTIN 2.430,210,02
BITCOIN %
Lefkoşa
°

04:36

İMSAK'A KALAN SÜRE

Elcil;  Meclis binası Rum’undur…

Elcil; Meclis binası Rum’undur…

ABONE OL
29 Ocak 2018 18:27
Elcil;  Meclis binası Rum’undur…
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Türk askerine “işgalci” diyen provokatör Afrika gazetesini protesto etmek için düzenlenen  gösteride, bazı eylemcilerin Türk bayraklarıyla  Meclis binasının damına  çıkmalarını protesto eden KTÖS Genel Sekreteri  Şener Elcil yaptığı açıklamada “Meclis’e saygısızlık” yapıldığını ileri sürerken, şöyle demişti; “Toplumsal iradeyi temsil eden Meclis’in damının üzerine bayrak  açılarak  saygısızlık yapılmıştır.”

Ama ne var ki,  bunları söyleyen   Elcil’in  27 Mayıs 2015 tarihinde KKTC Meclisi’ne yönelik olarak yaptığı  saygısızlık ile ağır ve çirkin saldırılar  ortaya çıktı.

MECLİS’TE EYLEM

KTÖS üyeleri 20115 yılının Nisan ayında, izin almadan Meclis binasına girerek, oturum devam ederken eylem yapmışlar ve bildiri dağıtmışlardı.  Bunun üzerine de Meclis Başkanı  Sibel Siber,  bu olayı Meclis’e tecavüz  olarak değerlendirmiş, eylemciler hakkında soruşturma başlatmış ve bu olayı  yargıya taşımıştı.

ELCİL’İN AÇIKLAMASI

Yargı süreci devam ederken KTÖS Genel Sekreteri Şener Elcil,  27 Mayıs tarihinde yaptığı açıklamada, KKTC Meclis Binası’nın 1974 öncesinde sigara fabrikası olduğunu ve burada sigara üretildiğini hatırlatan Elcil, bu binanın sahiplerinin ise Rum Dianellos ailesi olduğunu söylemişti.

Şener Elcil, bu ailenin oğlu ile buluştuklarını da belirtirken , Dianellos’un kendilerine binaya girmeleri için noterden tasdiklenmiş bir yazı vereceğini, tasdikli belgeyi mahkeme aşamasında sunacaklarını kaydetmiş ve  mülke tecavüz edenin öğretmenler değil de Meclis Başkanı Sibel Siber olduğunu söylemişti.

“MECLİS BİNASI RUM MÜLKÜ”

Meclis binasının bir Rum mülkü olduğuna da söyleyen Şener Elcil, şunları söylemişti;

“Sen buraya girip Meclis diye gasp ettin. Bu kabul edilebilir bir durum değil ve biz de bunu şimdi uluslararası alana taşımaya çalışıyoruz. KKTC’nin yüce mahkemeleri bize istedikleri cezayı verebilir. Hiçbir sıkıntımız yoktur. Bunu biz uluslararası yargıya taşıyacağız ve bizim elimizde bu binaya girebileceğimize dair mülk sahibinden tasdikli bir belgemiz var.”

 

 

En az 10 karakter gerekli


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.