DOLAR 32,3975 0.17%
EURO 35,0279 -0.18%
ALTIN 2.322,410,16
BITCOIN 22939492,80%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gökhan GÜLER;   Gün Fırsatçılık Günü Değildir

Gökhan GÜLER; Gün Fırsatçılık Günü Değildir

ABONE OL
16 Mart 2020 10:51
Gökhan GÜLER;   Gün Fırsatçılık Günü Değildir
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bu saatten sonra sokağa çıkmamak için birinin ya da hükümetin karar almasına gerek yoktur. Acil ihtiyaçlar dışında kimse sokağa lütfen çıkmasın. İlle de insanların evde oturmaları için polis ya da asker sokağa mı çıkmalıdır?
KKTC Bakanlar Kurulu 13 Mart 2020 tarihinde gece yarısı aldığı kararlar çerçevesinde KKTC vatandaşların evlerinde kendilerini ve ailelerini koruma altına alma hakkını bir dizi yasaklamalar getirip polis zoruyla değil de en demokratik bir yöntemle halkımıza sunmuştur.
Kamu ve özel sektör çalışanlarının büyük bir kısmını kapsayacak şekilde KKTC Bakanlar Kurulu tarafından 14 günlüğüne verilen izin pek tabii olarak insanların sokağa çıkma zorunluluğunu ortadan kaldırmış ve kendilerine kendi istekleri ile evlerinde kalma hakkını vermiştir.
Daha düne kadar tam tersi söylem ve açıklamalarda bulunanların son 24 saat içinde birden bire apansızın tavır değiştirerek insan hak ve özgürlüklerini yasaklayan kısıtlayıcı OHAL istemelerini dolayısı ile bu yasakçı zihniyete alkış tutanların esas amaçları nedir?
Çin’in vuan bölgesinde yaşandığı gibi polis ve hatta askerlerin sokağa çıkarak insanları ellerinden kollarından zorla sürükleyerek evlerine kapatılması mı talep ediliyor?
Hükümetimiz alınması gereken yeni tedbirleri sürekli bir biçimde değerlendirmeler yaparak
çalışmalarına devam etmektedir.
Bizlere düşen en önemli görev ve sorumluluk mecbur kalmadıkça evden çıkmamak, uzmanların önerileri doğrultusunda hijyen kurallarına dikkat etmektir.
KKTC Bakanlar Kurulu’nun almış olduğu kararlara rağmen insanlarımızın toplum sağlığını tehlikeye sokacak biçimde dışarıda olmaları tabi ki doğru değildir!
İnsanlarımızın bu 14 günlük süreçte evde oturmaları için ille de sokağa polis ve askerin çıkarak güç kullanması mı gerekmektedir?
Şunu da iyi bilmeliyiz ki 14 gün ya da 28 gün sonra korona virus bir anda dünyada sıfırlanıp yok olup gitmeyecektir.
Panik olmadan uzmanların önerileri doğrultusunda hijyen kurallarına uyarak zamanımızı evde geçirmeye büyük özen göstermeliyiz. Aksi halde gündeme polis ve asker zoru ile evlere kapanılması seçeneği gündeme gelecektir!
Korona virüs 14/28 günde yok olmaz ise mevcut durumu 3 ya da 6 ay hatta 1 yıl süresince aynı biçimde uzatmak mümkün müdür?
Bu süre zarfında oluşması muhtemel ekonomik çöküntü nasıl ortadan kaldırılacaktır? Maaşlar ödenemez ise ne olacak?
Meseleyi 14 güne indirgeyerek bakmak acaba ne kadar doğru bir yaklaşımdır? Konuları çok yönlü olarak değerlendirmek durumundayız.
İngiltere ve Almanya’da yaşananları görmek gerek. Panikleyerek bırakın 14 günü 1 ay evlere kapanıldığında bu hastalık yok olup sıfırlanıp bitecek mi? Çin’de veya herhangi bir ülkede Aralık ayından buyana korona virüs sıfırlanabildi mi?
Tabi ki elden geldiğince alınması gereken tüm tedbirler alınmalıdır! Her ne tedbir alınacaksa alınsın bu ülkeyi yıkıma sürükleyecek hatalar yapılmamalıdır! Ay sonu maaşlar ödenemez yada yarı maaş verilecek olsa ne olacak? Kimse kusura bakmasın günü kurtarmak hedef olamaz!
Hedef bu süreci her anlamda sağduyulu bir biçimde en az zararla atlatmak olmalıdır. Şöyle bir yaklaşımda olma lüksümüz yoktur. Efendim 14 gün deneyelim olmazsa bir 14 gün daha uzatalım. O da olmazsa korona virus sıfırlanıncaya kadar devam edelim!
Bu yaklaşım bizim gibi küçük ölçekteki bir ülkeyi en başta ekonomik yıkıma sürükler. İlk 14 gün sonuçları anlaşılmaya bilir. Lakin sonrasındaki süreçte çok ciddi yıkımlarla yüz yüze kalınabilir.
Burada yapılması gereken amaç üzüm yemek ise herkes hükümete tam destek vermelidir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün ayrışma ya da siyasi avantaj elde etmeye yönelik fırsatçılık günü değildir.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP
300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.