DOLAR 32,5401 0.28%
EURO 34,8975 0.48%
ALTIN 2.488,071,06
BITCOIN 1991768-3,80%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gökhan GÜLER;   İmar Planı ve Savcılık Görüşü

Gökhan GÜLER; İmar Planı ve Savcılık Görüşü

ABONE OL
15 Ocak 2020 10:20
Gökhan GÜLER;   İmar Planı ve Savcılık Görüşü
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bazı çevreler “Gazi Mağusa” , “İskele” ve “Yeni Boğaziçi”, “İmar Planı” konusunda Savcılık görüşü alınmasından acaba neden rahatsız oldular? Eğer söz konusu İmar Planları anayasaya, ilgili tüm yasalara uygun ise, tüm vatandaşlar için adil ve eşitliğe sahipse zaten Savcılık Görüşü de bu yönde olacaktır. Eğer bir aykırılık söz konusu ise de gerekçeli karar ile kamuoyuna açıklanacaktır. Bu rahatsızlık neden?
“Gazi Mağusa” , “İskele” ve “Yeni Boğaziçi”, Belediye Meclislerinin ilgili “İmar Planı’nı” reddettikleri ve en son halini ise görüşüp bu konuda herhangi bir karar almadıkları kamuoyu tarafından bilinen can alıcı bir gerçektir! Bu ve benzeri tartışmalı konular yok sayılarak sağlıklı bir karar alınması mümkün olabilir mi acaba?
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar, diyor ki; Başbakanlığa ulaşan bilgiler, “Gazimağusa” , “İskele” ve “Yeni Boğaziçi”, “İmar Planı” sürecinde yasal yükümlülüklerin yerine getirilmediği yönündedir. İlgili üç belediyenin Belediye Meclislerinin söz konusu planın son şeklini toplanarak ele almadıkları, bu konuda her hangi bir onay kararı da söz konusu olmadığı saptanmıştır. Oysa, kamuoyunun da bildiği üzere söz konusu üç belediyenin belediye meclislerinin planın bir önceki şekline ret kararları olduğu halen ortadadır. Pek çok örgüt, iş insanı ile halkımızın kafasında söz konusu Plan’la ilgili bir takım soru işaretleri olduğu da yapılan açıklamalarla gözler önüne serilmiştir. Yani, Plan’la ilgili henüz bir toplumsal uzlaşı maalesef sağlanamamıştır. Hedefimiz, yasal, toplumun en geniş desteğinin sağlandığı bir İmar Planı’nın yapılmasıdır. Dolayısı ile Plan’ı ilgili Bakanlık ve Birleşik Kurul’a iade ediyor, bundan sonraki sürecin Başsavcılıktan konu ile ilgili olarak gelecek hukuki görüş doğrultusunda devam edeceğini kamuoyumuzun bilgisine sunuyor, herkese çalışmalarında başarılar diliyorum.”
Konuyla ilgili 13 Ocak 2020 tarihinde Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar’ın yapmış olduğu açıklama aşağıdadır.
Ulusal Birlik Partisi Genel Başkanı Başbakan Ersin Tatar, “Gazi Mağusa, İskele, Yeni Boğaziçi İmar Planı Yasası’nı yasal sürecin doğru işletilmemesi, Plan üzerindeki teknik tartışmaların halen sürmesi, toplumsal bir uzlaşı sağlanamaması nedenleriyle resmi gazetede yayınlatmayacağını, dolayısı ile Plan’ın yürürlüğe girmeyeceğini” açıkladı. Başbakan Tatar, “Başbakanlık olarak, yasanın resmi gazetede yayınlanmaması sonrasında nasıl bir sürecin devam edeceğini, Başsavcılıktan gelecek yanıtla belirleneceğini” kaydetti. Başbakan Tatar, açıklamasında şunları belirtti:“ Biz İmar Planlarından yanayız. İmar Planları ülkenin bir bölgesinde yaşayan halkın alt yapı, yeşil alan, dinlenme, eğlence yerleri, limanlar, konut, ticaret, sanayi, eğitim gibi ihtiyaçlarının planlı ve düzenli bir şekilde karşılanması için yapılır. Muhtarlıklar, belediye meclisleri ve belediyelerin imar planı son şeklini alıp yürürlüğe girene dek sürecin içinde olmaları yasa gereğidir. Başbakanlığa ulaşan bilgiler, Gazimağusa , İskele, Yeni Boğaziçi, İmar Planı sürecinde yasal yükümlülüklerin yerine getirilmediği yönündedir. İlgili üç belediyenin Belediye Meclislerinin söz konusu planın son şeklini toplanarak ele almadıkları, bu konuda her hangi bir onay kararı söz konusu olmadığı da saptanmıştır. Oysa, kamuoyunun da bildiği üzere söz konusu üç belediyenin belediye meclislerinin planın bir önceki şekline ret kararları olduğu halen ortadadır. Pek çok örgüt, iş insanı ile halkımızın kafasında söz konusu Plan’la ilgili bir takım soru işaretleri olduğu da yapılan açıklamalarla gözler önüne serilmiştir. Yani, Plan’la ilgili henüz bir toplumsal uzlaşı maalesef sağlanamamıştır. Hedefimiz, yasal, toplumun en geniş desteğinin sağlandığı bir İmar Planı’nın yapılmasıdır. Dolayısı ile Plan’ı ilgili Bakanlık ve Birleşik Kurul’a iade ediyor, bundan sonraki sürecin Başsavcılıktan konu ile ilgili olarak gelecek hukuki görüş doğrultusunda devam edeceğini kamuoyumuzun bilgisine sunuyor, herkese çalışmalarında başarılar diliyorum.”

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.