DOLAR 32,5568 0.21%
EURO 34,9769 0%
ALTIN 2.456,760,86
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Gökhan GÜLER;  KKTC’ye Hoş Geldin TİKA

Gökhan GÜLER; KKTC’ye Hoş Geldin TİKA

ABONE OL
17 Aralık 2019 10:26
Gökhan GÜLER;  KKTC’ye Hoş Geldin TİKA
0

BEĞENDİM

ABONE OL

TİKA KKTC Ofisi açıldı. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olmasını diliyorum. Kısa adı “TİKA” olan “Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı’nın” KKTC’de temsilcik/ofis açması konusunu Dışişleri Bakanlığı’nda görev yaptığım(2007-09) dönemde ve sonrasında her fırsatta dile getirmiş biri olarak TİKA KKTC Ofisinin bugün açılışının yapılacak olmasından dolayı çok büyük mutluluk duyduğumu özellikle ifade etmek isterim.
TİKA, 5 kıtada 150’ye yakın ülkede kalkınma merkezli işbirliği çalışmaları yapmaktadır. Türkiye Cumhuriyeti, TİKA aracılığı ile Pasifik’ten Orta Asya’ya, Ortadoğu ve Afrika’dan Balkanlara, Kafkasya’dan Latin Amerika’ya kadar birçok ülke ile bilgi ve tecrübelerini paylaşmaktadır. TİKA KKTC Ofisinin önümüzdeki süreçte ülkemize ekonomik, kültürel ve dış bağlantılar başta olmak üzerek bilgi birikimi ve tecrübeleriyle çok büyük artılar getireceği ortadadır.
2002 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin kalkınma yardımları 85 Milyon ABD doları iken bu rakam günümüzde 8 milyar ABD dolarını aştığı ifade edilmektedir. Türkiye 5 kıtada 150’ye yakın ülkedeki kalkınma merkezli işbirliği çalışma ve yardımları çerçevesinde dünyada en fazla insani yardım yapan ülkelerin başında gelmektedir.
TİKA KKTC Ofisinin ülkemize her anlamda çok büyük katkıları olacağına yürekten inanıyor ve bu bağlamda ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyorum.
Yeri gelmişken ülkemiz ve KKTC ASAM adına TİKA Başkanlığına tekrar teşekkürlerimi sunmak istiyorum. Bilindiği üzere 2010 yılından buyana Macaristan’da her 2 senede bir Macar Turan Vakfı’nın düzenlediği Türk Dünyası Büyük Buluşması haline dönüşen Kurultay organizasyonuna KKTC’yi temsilen KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak katılıyoruz. 2016 Yılına kadar Kurultay organizasyonuna kendi imkânlarımız ile bazı dönemlerde 2 kişi bazı dönemlerde de müzik grubu ile toplamda 6 kişi katılım sağlayabilmiştik. Her gittiğimizde kendi imkânlarımız ile İngilizce ve Macarca KKTC’yi tanıtıcı binlerce broşürü götürüp dağıttığımızı da ayrıca belirtmek isterim.
Şu an TC Kültür Bakan Yardımcısı olarak görev yapmakta olan Sayın Serdar Çam Bey, 2016 yılında TİKA Başkanı olarak görev yaptığı dönemde kendisinden yardım ve destek talebinde bulunmuştum. Sağ olsun Sayın Çam’da bizleri kırmayarak desteklemişti.
2016 Yılında Sayın Serdar Çam beyin Başkan olduğu dönemde TİKA Başkanlığının talebimizi uygun bulması neticesinde KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi olarak Macaristan’da düzenlenen Kurultay organizasyonuna bu kez KKTC Gençlik Dairesine ait folklor ekibi ile birlikte 20 kişi katılabilmeyi başarmıştık. TİKA Başkanlığının ekstra yük taşıma imkânı vermesiyle birlikte Macaristan’a o yıl on binlerce KKTC’yi tanıtıcı broşür ve materyal götürerek dağıtımını yapmayı başarabilmiştik. Yine bunun yanında KKTC Budapeşte temsilciliğimiz ile birlikte KKTC kültürünü tanıtıcı bir kokteyl düzenlenmesine vesile olmuştuk. Budapeşte’de halka açık meydanlarda ki ayrı folklor gösterisi yapılmasını yine organize etmiştik. O yıl Kurultay organizasyonunda folklor ekibimiz coşkulu bir seyirci topluluğu önünde pek çok gösteri yapma imkânı bulmuştu. Siz şu işe bakın ki o gün Budapeşte’ de TİKA Ofis yöneticisi olan Pınar hanım, bugün açılışı yapılacak olan TİKA KKTC Ofisine yönetici olarak atanmış. 2016’da KKTC Akdeniz Stratejik Araştırmalar Merkezi heyetimize çöl mükemmel bir şekilde ev sahipliği yapan Pınar Hanım artık KKTC’de görev yapacak. Pınar hanımı kutluyor ve yeni görevinde sonsuz başarılar diliyorum. Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne Hoş Geldin TİKA…

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.