DOLAR 32,5595 0.18%
EURO 34,9621 -0.1%
ALTIN 2.441,920,25
BITCOIN %
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Hasan ÖZERDEM;   Kiminle Federasyon?

Hasan ÖZERDEM; Kiminle Federasyon?

ABONE OL
23 Ocak 2020 10:31
Hasan ÖZERDEM;   Kiminle Federasyon?
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Rum’la mı, peki kim bu Rumlar?
Kendilerini 1571’den sonra adaya gelen atalarımız “gavur” diye nitelediği, sonra kendilerine Venedik artıkların katılması ile Rum ismini layık bulup bizim aramızda yaşayan kimliğini kaybetmişlerin Rum diye tanımladıkları..
Peki kim bunlar?
Türklerin Kıbrıs adasını fethine kadar Venedik baskısı altında inleyenler. Kendilerine serbesti veren, Türk halkının gavur malını satın almasını yasaklayan, bugün Türk düşmanlığı ile tanınan Başpikoposluğun elindekileri kendilerine bahşeden Türkler.
Sonra ne oldu?
Başpiskoposluk önderliğinde Yunanistan’a ilhak olmak için isyan eden yine bu Rumlar.
Kahpe İngiliz Sömürge İdaresi ile birlik olup 1914 sonrasında Türkleri baskı altına alan İngiliz’in destekçisi yine bu Rumlar.
Rum eğitim kurumları kendi yönetimlerinde iken, Lefkoşa’da tek Türk Lisesi, Türk değil İslam Lisesi adı altında İngiliz yönetiminde.
Atalarımızın Türk halkının ihtiyaçlarına vakfettiği emlak, İngiliz Sömürge İdaresi yönetiminde.
Türklerin verdiği serbestiler Rum için geçerli. Yetmedi , sömürge idaresinin memurları Rumlar, araya da numunelik birkaç Türk serpiştirilmiş.
Sonra ne oldu?
Rumlar Enosis için isyan ettiler. İngiliz isyanı bastırdı ama Rum severliğini sürdürdü. Ne zamana kadar? 1950’lere kadar.
Rumlar EOKA terör örgütünü kurdular.
Rum terörist faaliyetler yaptı, cezasını Türk çekti.
Larnaka’da diş doktoru Rum, gündüz vakti insanların içinde İngiliz subayını tabanca ile vurdu. Beyarmudu köyünden Salih Yenağralı şahit olarak alındı. İspat etti. Ailesinin başına bela geldi. İngiliz “seni koruyamam” dedi. Üç beş kuruş para verdi. Yenağralı tüm çocuklarını alıp Ankara’ya yerleşti. Ülkesine bir daha gelemedi. Vatan hasreti ile oralarda öldü.
1958’de insanları buldukları yerde katleden bu Rumlar değil mi?
İngiliz başı sıkışınca Türk halkını kullandı. Rumlar da Türkleri katletmeye başladı.
Sonunda Türkiye, Yunanistan, İngiltere ve Rum ile Türk liderleri bir anlaşma yaptı. Anayasa yazıldı ve ortak devlet kuruldu.
Kaç yıl sürdü? Üç yıl. Sonra bir gece ayağa kalkan bu Rum değil mi?
Devletin gücünü eline geçirdi mi, silahlar onun eline geçti mi? Geçti. Türkleri safari yapar gibi avlamaya başladılar. Türkler varını yoğunu Rum talan etsin diye bırakıp canını kurtarmak için ikinci kez göç etti. Rum, 11 yıl Türklerin üretimden kazanıp yaşamını yükseltmesine, refaha ulaşmasına engel oldu.
Rum halkımıza karşı soykırım girişiminde bulundu. Bebek, çocuk, genç, ihtiyar, kadın erkek demeden insanlarımı katletti. Sonunda Türkiye geldi ve halkımızı Rum’un soykırımından kurtardı.
Gelişmeler devlet kurmamızı sağladı.
Önce Rum severler, şimdi de Akıncı “Rumlarla birlikte yaşayalım” diyor.
Kiminle federasyon?
Tarih boyunca Türkleri katleden. Yunanistan’a ENOSİS yapma arzusunu, müzakere yaparken bile sürdüren bu Rumlarla mı federasyon yapacağız?
Allah korusun.
Kabullenmiyoruz, reddediyoruz.
Akıncı ise halkı kandırmak için makamın verdiği güçle çalışıyor.
İnşallah ayağına dolanır.

Bu yazı yorumlara kapatılmıştır.


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.