DOLAR 32,5038 0.08%
EURO 34,7826 -0.12%
ALTIN 2.496,260,50
BITCOIN 20810192,44%
Lefkoşa
°

02:00

İMSAK'A KALAN SÜRE

Seçimden beklentilerimiz

ABONE OL
06 Aralık 2017 23:03
0

BEĞENDİM

ABONE OL

Bundan tam 34 yıl önce, 15 Kasım 1983’de  Kurucu Cumhurbaşkanımız, Türk milletinin yetiştirdiği müstesna devlet adamı Rauf .R. Denktaş tarafından Cumhuriyet Meclisimizin önünde mahşeri bir kalabalığa seslenerek kuruluşunu ilan ettiği Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetini ilelebet yaşayacaktır.

Bu güne kadar olduğu gibi, it ürüyecek ancak kervan yürüyecek, KKTC sonsuza dek yaşatılacaktır.

Önümüzde 7 Ocak 2018 günü yapılacak erken genel seçimle  ülkemizde yeni bir parlamento oluşacak. Bu parlamentoda Kıbrıs Türk halkını daha ileri çağdaş yapıya taşıyacak, devletine ve egemenliğine sahip çıkacak, , insanının derdi ile hemhal olmuş, halkının mutluluğundan başka bir düşüncesi  olmayan milletvekillerinin yer alması çok önemli.

Kıbrıs Türk halkı, İngiliz Sömürge İdaresinde  ve daha sonra kısa süren  ortaklık devletinde ve 963 kanlı Noel’den itibaren EOKA katillerinin saldırısı karşısında  verdiği çok büyük bir mücadele ve direnişle bu günlere gelmiştir.

Bunun bedeli de çok ağır olmuştur.
Halkımız, Rumların saldırıları, tecavüzleri, katliamları, insanımızın canını kurtarmak adına göç ederek, tüm varlıklarını geride bırakarak yokluk ve yoksullukla mücadele ederek,  şehitler ve gaziler vererek, gettolalardan gelerek bu günlere ulaşmıştır.
Kıbrıs Türk halkının bu günlere gelmesinde en önemli etken tarih boyunca genlerinde bulunan şuur, devlet kurma özelliği olan Türk milletinin bir parçası olmasıdır.
Kıbrıs Türk halkı buralara büyük önder  Atatürk’ün yolundan yürüyerek, onun ideallerine sıkı sıkıya bağlı, laik sosyal hayatı gelişmiş bir yaşam anlayışı sayesindedir.

***
Kıbrıs Türk halkı özgürlüğü, bağımsızlığı ve vatan bildiği topraklar ile devleti için mücadele etmeye devam ederken, içimizdeki Rum işbirlikçilerinin  halkımızı Rum’un azınlığı yapmak için her yolu denemesi üzüntü vericidir.

Rum’un acentalığını yapan  siyasi partilerin de Rum’la kolkola girerek “birleşik Kıbrıs” peşinden koşmaları da tam bir aymazlıktır. Bunlara da gereken ders mutlaka verilmelidir.

Kendini bilen, Türklüğü ile övünen , Rum sevdalısı olmayan kişiler ve siyasi partiler , elbette  Kıbrıs Türk halkına hizmette  birbirleriyle ile rekabet ederken, Rum sevdasını ı sürdürenlerle karşı da mücadele etmeleri  halkımızın beklentisidir.
Yeni dönemde oluşacak yeni Cumhuriyet Meclisi’nden Kıbrıs Türk halkını çağdaş devlet yapısına taşıyacak, israf ve yolsuzluğu yok edecek,, insanımıza iş ve aş sağlayacak ,  yatırımlara imkan yaratacak  ve en önemlisi  Rum ile müzakere sürecini sonlandıracak hükümetler çıkması da halkımızın beklentisidir.
7 Ocak 2018 seçimlerinin,  Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Anavatan Türkiye ile yan yana ve onun katkıları ile tarihe mal olmasının miladı olması dileğimdir.

 

En az 10 karakter gerekli
Tüm Yorumlar (1)
  • Suivre Téléphone

    Les enregistreurs de frappe sont actuellement le moyen le plus populaire de suivi des logiciels, ils sont utilisés pour saisir les caractères au clavier. Y compris les termes de recherche saisis dans les moteurs de recherche, les e – Mails envoyés et le contenu du chat, etc.

    Yanıtla
    +0
    -0


HIZLI YORUM YAP

300x250r
300x250r

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.